Tagad — arī ar iespēju komentēt!

Par Linkleiteru

Karoč, jaunais ilvēk, kurš šo lasa — es te tikko noskatījos Before Sunrise, un tā man iepisa svaigu, aizmirstu (vai varbūt nekad nebijušu) emociju atblāzmu. Šīs filmas izjūtas man spilgti asociējas ar padomjlaiku pseidoreālistisko bērnu kino par gaišo komunismu, draudzību, Timuriem un viņu komandām un citām baltām un pozitīvām lietām — lasot bērnības autoru grāmatas un skatoties jeralašus un bērnu kino, varēja viegli noticēt autoru acīm, ka apkārt patiešām ir šī aprakstītā pasaule, ne padomijas realitāte.

Šī krietni senā (1995! gandrīz trīsdesmit gadi, bet es vienalga esmu uz pusi vecāks) filma ļauj tev izjust kā ir kaut kādā Austrijas vilcienā satikt burvīgu franču meiteni (vai otrādi, ja esi meitene — satikt kinda jauku puisi, kuram sirds ir pareizajā vietā), parādīt sevi no labas puses un pavadīt smeldzīgi jauku nakti, mīļi gvelžot filozofiskas lietas un satuvinoties arvien vairāk. Manā stratā nav ļaužu, kuri spētu izteikties TIK tēlainos un paplašinātos teikumos, bet tapēc tā arī ir fantāzija, kura neizbēgami beigsies no rīta — un, akdies, pavadīt Visu Nakti ārā svešā pilsētā, nē, kad man vajag astoņas stundas ērtā matracī nogulēt kā minimums. Tas nekas.

Un uhhhh, scēna skaņuplašu veikala noklausīšanās istabiņā, tā ir viena no filmu raksturojošākajām un pseidoautentiski romantiskākajām lietām, ko es esmu recently redzējis. Fak, paskaties:

Mani tā satriec sirdī. Un visu filmu šitā. Ārkārtīgi forši. Into mans zelta fonds you go.