Tagad — arī ar iespēju komentēt!

Inktobris 2022

Parīt, pirmajā oktobrī, sākas ikgadējais mēnesi ilgais zīmēšanas maratons “Inktober”. Pasākuma organizētāji jau laicīgi ir publicējuši tēmas, un katrs, kurš piedalās, apņēmīgi cenšas ik dienu uzzīmēt bildīti, nu un iepostēt to savā soctīklā.

Bildītes iecerēts, ka tiek zīmētas ar tinti (tušu, flomāsteriem), bet materiāls nav tik nozīmīgs kā pats process un saistītā sistemātiskā sava laika izbrīvēšana.

Šogad viss sāksies ar gargūlām

Tēmas latviski tulkot, šķiet, nav vērts — angļu valodas vārdi ir lieliski ar savām daudzajām nozīmēm — “match” var būt gan sakritība, gan sporta mačs, gan sērkociņš, un mēdz būt aizrautīgi vēlāk skatīties, kā attiecīgās dienas vārdu ir interpretējuši citi mākslinieki.

Kā jau var nojaust, šogad ķeršos klāt atkal — ideālajā sapņu pasaulē esmu cilvēks, kurš stāsta stāstus un pasakas ar zīmējumiem, un inktobris ik gadu uzjundī šo dzirksti gruzdošajos noguruma pelnos.

Neskatoties uz dzirkstīm, pagājušā gada izklaidi es izlaidu pilnībā, un vēl gadu pirms tam es izturēju trīs nedēļas, noraudamies no spriedzes katru dienu actually veltīt pusotru stundu sēžot, domājot, un radot mazu, dumju, bet pabeigtu zīmējumu, kurš nemaz neatbilst lepnajām fantāzijām manā galvā. Tas nekas, ka maniem zīmējumiem laiski pieklājības pēc sekoja vien pāris tuvējie draugi un kolēģi — strugļi, tie jau ir internāli un tikai savā paša galvā iekšā.

Ja tev šis pasākums šķiet interesants un tu arī domā piedalīties — varbūt iebukņī man tviterī vai epastā? Labprāt sekošu līdzi, un varēsim abpusēji viens otru motivēt.

Tiekamies jau sestdien, un, yeah, pa vidu zīmēšanai, neaizmirsti aiziet nobalsot!