Tagad — arī ar iespēju komentēt!

Skriešanas trekeris

Pirms pāris nedēļām Endomondo veidotāji ietrieca man duncīti mugurā, paziņojot, ka iemīļotā skriešanas un pastaigu uzskaites telefon-tuļķi šogad izslēgs pavisam.

Es pāris reizes nedēļā bez fanātisma skrienu, dodos garākās pastaigās un praktizēju filozofiju, kurā, ja izskrējiens vai pārgājiens nav saskaitīts, ja tam nevar redzēt kilometrus un vidējo tempu, tad tas nav interesanti un diez ko neskaitās. Man patīk sekot līdzi skriešanas uzlabojumiem un gremdēties atmiņās par pastaigām, zūmojot kartes tuvāk un tālāk.

Man nav gudrā pulksteņa, es skrienu ar parastu androīda tālruni. Meklējot aizvietotāju, es iztaustīju kaudzīti piedāvājumu. Man likās, ka es vēlos pavisam maz — es vēlos neatkarīgu darbošanos bez jebkādiem gudriem pulksteņiem, pārskatu webā, lai aplikācija atcerētas manus labākos laikus un priecātos par uzslavām par to uzlabošanos — bet tas izrādījās par daudz prasīts.

Runkeeper

Viss ir vietā! Pārskats webā, labākie laiki un uzslavas par uzlabošanos. Praktiski pilnvērtīgs endomondo aizstājējs, kura lieliskās priekšrocības man pilnībā pārsvītro izmantotās balsis, kuras ziņo par tempu un attālumu. Par cik izstrādātāji balss sintēzes vietā izmanto ierakstītus balss semplus skaitļu izruna ir neciešami ilga un liekvārdīga, ar milzīgām pauzēm starp cipariem.

Adidas Runtastic

Kaut arī šim dārgajam un gaumīgajam skriešanas trekerim kādreiz ir bijis arī web interfeiss — runā, ka krietni labs — Adidas kādā progresa uzplūdā ir izlēmuši, ka ar telefonu pietiek, bet iespēja uz datora ērti blakus tabos salīdzināt workautus nevienam nav noderīga un to uzturēt neatmaksājas. Kā blakusefekts web likvidācijai, skrējienu datus no aplikācijas nav iespējams dabūt ārā — autori piedāvā nosūtīt pieprasījumu datu saņemšanai, pēc kura viņi solās nedēļas laikā atsūtīt arhīvu ar visiem gpx failiem.

Par tādu attieksmi maksāt es nevēlos, tapēc vairs netraucē tas, ka arī te balss ir ierakstīta, līdz ar saistītajām neciešamā ilguma, paužu un liekvādības problēmām.

Nike Running Club

Tikai un vienīgi skriešanai. Pārgājieniem nē, nekam citam nē. Nē tad nē.

Strava

Izskatās, ka Stravu lieto tikai ļaudis ar skriešanas pulksteņiem, jo to askēzi, kas ir aplikācijā, es par pilnu ņemt nevaru. No tā, ko redzēju, Strava šķiet apmāta ar to, lai katrs skrējiens vai riteņbrauciens būtu kā sacensība un jauni rekordi nāktu ik dienas, jo tās kartē ir daudz dažādu maršrutu drupaču, par kuriem fanātiski ļaudis vienā laidā sacenšas, kurš ātrāk tos noskries un nobrauks.

Caynax Sports Tracker

Caynax ir maziņš, tīklu nemaz neprasošs maršruta trekeris, kurš pilda vienu funkciju — saglabā veikto distanci gpx maršruta failā un dod to pārskatīt. Tam nav nekādas sociālās integrācijas vai webu, un arī pulsa siksniņu tam pieslēgt nevar.

Kaut kas tā minimālismā man sajutās tuvs, kaut no man interesējošajām fīčām tam ir vien laika/distances runāšana ar android TTS runas sintēzi. Par cik tas ir maziņš, dara savu darbu labi un uz regulāru naudu nepretendē, tad tas ir uz palikšanu telefonā.

MapMyFitness

Šī aplikācija ar nejēdzīgo nosaukumu tagad ir underarmor (Endomondo saimnieku) galvenā skriešanas aplikācija. Viss jau būtu labi — gan pulsa siksniņas atbalsta, gan kaut kāds webs ir, gan ausī bubina ar konfigurējamu runas sintēzi, bet, ak neraža, pilnīgi un nemaz neseko personīgajiem sasniegumiem.

Secinājumi

Bēdīgi, viss ir bēdīgi. Fīčas, kas endomondo bija pašas par sevi saprotamas — ātrākā kilometra/jūdzes precīza indikācija kartē, vairāku skrējienu apvienošana pēc telefona uzkāršanās, u.tml — visur izrādās eksotika, kuras nav vērts pat meklēt.

Pats līdz bezmaksas perioda beigām palikšu pie mapmyfitness, un tad skatīšos tālāk. Varbūt, kāda turīga organizācija pamanīsies Endomondo izpirkt, jo citādi neko, kas prasītu naudu, bet nekaitinātu vienā vai otrā veidā, es neredzu.