Tagad — arī ar iespēju komentēt!

Par 1001 albumu un pusjapāņiem

Jau gandrīz mēnesi man grāmatzīmēs mētājas https://1001otheralbums.com/the-list/ — kaut kāds Discogs saraksts, kur ļaudis sametuši tūkstoti neparastu albumu, kurus viņiem šķiet, ka ir ļoti vērts mūžā noklausīties. Tas nozīmē, ka apmēram mēnesi man smadzenēs ir iesēdies dudinātājs, ka varētu nesteidzīgi tos paklausīties.

Populārais un dzelžainais Stērdžona likums, ka kādi 95% no dajebkā ir totāls sūds, neizbēgami attiecas arī uz šo sarakstu, bet tas nozīmē arī, ka te slēpjas kādi pārdesmit albumi, par kuriem es nenojaušu, bet kuri var padarīt manu dzīvi krāšņāku — var paprovēt?

Man mūzika ikdienā ir tikai elektroniska fona dudināšana, un ir tikai viens jēdzīgs brīdis, kurā albums drīkst iespraukties, lai es to paklausītos, lineāri no sākuma un tiktāl, cik nu manis pietiks: tas ir izskrējienos pa mežu.

Skrējiens “turp” ir laiks, kad uzlikt austiņās skanēt interesējošo albumu, un tam ir pusstunda saistīt manu interesi, tā ka šodien es ielādēju telefonā alfabētiski pirmo albumu, un devos skriet ar

Half Japanese — ½ Gentlemen / Not Beasts

…un tā ir reti haotiska skaņu miskaste no 1980. gada ar ļaudīm, kuri ignorē konvencionālos veidus kā spēlēt bungas vai ģitāru, un tikai hujārī mikroskopiskus eksperimentālus gabaliņus, divos kompaktdiskus kopā ir 50 (piecdesmit) treku-trekucīšu.

Lūk, te ir nelaime ar šiem sarakstiem — būtu interesantāk klausīties šo drazu, zinot kaut kādu kontekstu? bet pirms katra albuma lasīt Pitčforka 9.2/10 stāstu, kapēc šis ir pa īstam šedevrs, kas ietekmējis visus no Mocarta līdz Bovijam or something, šķiet arī overkills.

Albums man pietika: tikai virzienam “turp”, un atpakaļceļā ar baudu pārslēdzos uz klasisko skriešanas pleilisti.

Auss aizķērās aiz: Girls Like That

Albums man spēcīgi atgādināja Adult Swim puslitra peles seriālu, palienot zem kvalitātes un labskanības neesamības latiņas, kura padara visu par skumji idiotisku laika nosišanu. Mēs visi reiz mirsim, un nevienam nevajadzētu labprātīgi tērēt atvēlētās minūtes, skatoties 12 Oz Mouse vai klausoties Half Japanese.